úterý 10. května 2016

Soukromé střední školy

Lidi se divně koukají na středoškoláky,  kteří chodí na soukromé školy. Upřímně ... Jsou i horší školy... Například nějaký učňák. Nechci tímto shazovat lidi, kteří chodí na tyhle školy. Chápu to a maturitu si můžou kdykoliv dodělat a když nepotřebuji v budoucnu vysokou školu, tak proč ne.
Ale zpět k soukromým školám.

Jsou různé typy žáků na soukromých školách a různé typy škol.
Žáci můžou být bohatí a po dostudování půjdou k rodičům do firmy a taky jsou i ti kteří chtějí za každou cenu na daný obor, ale na státní školu se nedostali. Je jich mnoho a upřímně .... Ten první typ žáků nemám vůbec ráda. Většinou to jsou vyhulenci zazobany a jsou schopný si zaplatit maturitu (teda jejich rodiče). To mi přijde už moc.
Ale nechci shazovat lidi kteří se snaží, ale jsou odsuzováni kvůli tomu že platí, aby studovali. Je to těžké, ale v Anglii a v Americe je to naprosto běžně a na státních jsou právě ty vyhulenci. Ale tak co se dá dělat. Tady jsme v ČR a je to trochu jinak nastavené... :/
Pak jsou tady ty typy škol. Školy, které si chtějí za každou cenu nechat každého žáka jen kvůli 40 tisícům navíc (takhle to zní, že je to dost, ale když za každý rok dostanou od všech dohromady přes milion, tak je to málo) . Jsou schopný si vzít poplatky a pustit žáky do dalšího ročníku a to je dost nefér a hnusný.
Pak jsou tu ale školy kteří se fakt snaží donutit žáka se učit a opravdu ho vyhodí když má třeba pozitivní testy na THC. (pokud nevíte co to je,  je to test který vám řekne jestli jste v posledních zhruba dvou či třech měsících hulili nebo ne) HULENI JE ŠPATNÉ!  Aby sme si to ujasnili...
Díky že jste si to přečetli.... Pokud vůbec a mějte se hezky a nehulte dokud vám není aspoň 18!! :D :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za Koment ;)